Ο Μακρόν έφυγε, μας έμεινε ο Τσίπρας - Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ο Μακρόν έφυγε, μας έμεινε ο Τσίπρας

1140 600 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ήταν ένα πολύ θετικό γεγονός για τη χώρα. Ένας πραγματικά φιλελεύθερος, σύγχρονος, ανοιχτός, Ευρωπαίος ηγέτης επέλεξε την Ακρόπολη και την Αθήνα για να μιλήσει για το όραμά του και να εκθειάσει την ιστορία και τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μια Ευρώπη που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ, για μια Ευρώπη που θα γίνει πιο ισχυρή και πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα.

Ο κ. Τσίπρας αφού τον αγκάλιασε, αναχώρησε για τη ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα. Και για 4η συνεχόμενη χρονιά εμφανίστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας ψέματα.

Στη ΔΕΘ του 2014, ο κ. Τσίπρας “έσκιζε τα μνημόνια”.
– Τελικά υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο.

Στη ΔΕΘ του 2015, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “ούτε οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι δεν ξεπουλάνε δημόσια περιουσία σε καιρό κρίσης”.
– Τελικά υπέγραψε το Υπερταμείο παραχωρώντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Στη ΔΕΘ του 2016, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι “η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα”.
– Τελικά έφερε 4ο Μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα 5,1 δις.

Στη ΔΕΘ του 2017, ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι φέτος τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα Μνημόνια και ότι βγαίνουμε οριστικά από την κρίση.

Αν είναι έτσι, αυτές οι μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που εφαρμόζονται από 1.1.2019 σε ποιο Μνημόνιο ανήκουν;

Στη ΔΕΘ του 2017, ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι η Ελλάδα πλέον είναι φιλική προς τις επενδύσεις.

Μια μέρα μετά η Eldorado Gold ανακοινώνει ότι φεύγει από την Ελλάδα και πάνω από 1.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο.

Στη ΔΕΘ του 2017, o κ. Τσίπρας μας είπε ότι κατάφερε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες επενδύσεις.

Μόνο που το πραγματικό ρεκόρ, είναι το ρεκόρ υποκρισίας αφού τα 2,8 δις που ήρθαν στην ελληνική οικονομία, ήρθαν από την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, την COSCO και το Ελληνικό. Επενδύσεις που πολέμησε ως αρχηγός αντιπολίτευσης, τότε που απειλούσε τους επενδυτές ότι “θα χάσουν τα χρήματά τους”.

Στη ΔΕΘ του 2017,ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι παλεύει για τη νέα γενιά, και ότι προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, ζητά από τους νέους να τον εμπιστευτούν. Ας τους το πει και από κοντά, να δει τι θα του απαντήσουν.

Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα, αλλά σταματώ εδώ. Στο ετήσιο ραντεβού με το ψέμα, είναι πάντα συνεπής ο Αλέξης Τσίπρας. Όλα όσα ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, ηχούν πολύ ωραία. Τώρα όμως έφυγε ο Μακρόν, και μας έμεινε ο Τσίπρας.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newpost.gr