Ο Τσίπρας είναι πλέον συνένοχος για το σκάνδαλο Καμμένου

1140 600 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Από την ημέρα που το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία άρχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός γνώριζε καλά ότι η στάση που θα επέλεγε να κρατήσει ήταν πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο το πολιτικό του μέλλον. Και όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση της Δευτέρας, είδαν έναν Αλέξη Τσίπρα περισσότερο αγχωμένο από ποτέ.

Τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή ήταν αρκετά για να καταλάβει ακόμα και ο τελευταίος πολίτης ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια υπόθεση με πολλές και σοβαρές προεκτάσεις, με πάρα πολύ χρήμα, με ύποπτες συναλλαγές, με μεσάζοντες και με κινήσεις που δείχνουν πρόθεση μίζας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Παρότι οι μεσάζοντες απαγορεύονται από τον 3978/2011, ο Υπουργός Άμυνας υπέγραψε τη σύμβαση με ιδιωτική εταιρία του κ. Παπαδόπουλου και όχι με τον ομόλογό του στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος απέκρυψε συνειδητά το γεγονός ότι γνωριζόταν καλά με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Πεντάγωνο και είχε στα σκαριά και άλλες δουλειές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για χάρη του κ. Παπαδόπουλου ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός έφτασαν στο σημείο να απαξιώσουν υπηρεσιακούς παράγοντες, να αφήσουν διπλωμάτες και στρατιωτικούς να διασυρθούν, απλά και μόνο επειδή κατήγγειλαν τις πρακτικές του κ. Καμμένου.

Δυστυχώς για τον Υπουργό Άμυνας, η υπόθεση διέρρευσε και η σχέση του με τον Παπαδόπουλο αποκαλύφθηκε.

Και όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις υπόγειες συμφωνίες του με έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο, Τσίπρας και Καμμένος προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι η Σαουδική Αραβία, αντί για κάποιον από τα 32 εκατομμύρια Σαουδάραβες, επέλεξε ως καταλληλότερο επίσημο εκπρόσωπό της κάποιον Παπαδόπουλο με μια ανύπαρκτη εταιρία στην Αξιούπολη του Κιλκίς.

Εντελώς κατά σύμπτωση ο συγκεκριμένος άνθρωπος έτυχε να είναι και φίλος του κ. Καμμένου.

Όσο κι αν επιμένουν ότι απάντησαν σε όλα, η πραγματικότητα είναι ότι οι πολίτες δεν έμαθαν ούτε πού θα πήγαιναν τα 200.000 βλήματα τα οποία δεν ζήτησε ποτέ η Σαουδική Αραβία, ούτε φυσικά σε ποιον θα κατέληγαν τα χρήματα από την πώληση τους.

Κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να συμπεραίνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο βγαλμένο από τις εποχές της μίζας. Και πλέον προχωρά με ξεκάθαρη κάλυψη του πρωθυπουργού, ο οποίος παρείχε πλήρη στήριξη στο πολιτικό του ταίρι.

Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον συνένοχος.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newpost.gr