Ποιος θα βάλει σε τάξη το κράτος; - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ποιος θα βάλει σε τάξη το κράτος;

1448 756 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ο νόμος Γαβρόγλου για την Παιδεία επαναφέρει το άσυλο στα πανεπιστήμια. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς θέλει να προστατέψει.

Παρά την κατάργησή του, η κατάσταση στις σχολές σε όλη την Ελλάδα είναι εκτός ελέγχου. Αναφέρω ενδεικτικά, τέσσερα παραδείγματα.

Στη Νομική της Αθήνας το κυλικείο είναι υπό κατάληψη τα τελευταία 2 χρόνια από συγκεκριμένους, γνωστούς ανθρώπους. Έχουν δηλωθεί περιστατικά ξυλοδαρμού ακόμη και σε κοπέλες και άτομα σε αναπηρική καρέκλα.

Στο Γεωπονικό πριν λίγες εβδομάδες έγινε ληστεία σε χρηματαποστολή από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο Αριστοτέλειο βρέθηκε πτώμα νεκρής κοπέλας στο υπόγειο σχολής.

Στο Πάντειο ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος ξυλοκοπήθηκε επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε άτομα που κατέστρεφαν – έτσι, χωρίς λόγο – δημόσια περιουσία.

Η λίστα είναι μεγάλη. Μεγαλύτερος όμως είναι ο φόβος των φοιτητών να μιλήσουν δημόσια γιατί απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα.

Κι όμως η κυβέρνηση απλά παρατηρεί, δίνοντας εντολές στην αστυνομία να μην επεμβαίνει. Η σιωπή και η αδράνειά της είναι συνενοχή στα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά στα πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας.

Αυτονόητα πράγματα, όπως η σύλληψη και η καταδίκη εγκληματιών μέσα σε πανεπιστήμια, όπως η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όσων πηγαίνουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή τους, πρέπει να γίνουν χωρίς αν και αστερίσκους. Αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε αυτά, ας μην εκπλαγούμε αν τα παιδιά που δίνουν σήμερα πανελλήνιες φύγουν μαζικά από την Ελλάδα.

Έχει έρθει η στιγμή καθηγητές, φοιτητές και γονείς να αντιδράσουν και να μη δώσουν άσυλο στον κ. Τσίπρα. Ο νόμος που φέρνουν είναι η θεσμοθέτηση του χάους. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερο χάος, χρειάζεται περισσότερη τάξη.

Χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που θα βάλει σε τάξη το κράτος.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newpost.gr