«Αποδείχθηκε ότι ήταν μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος» - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Αποδείχθηκε ότι ήταν μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος»

1200 800 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, χαρακτήρισε ως μάρτυρες «εκλογικού συμφέροντος» τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση».

Λίγη ώρα προτού η επιτροπή εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματά της, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για τον ρόλο των δύο προστατευομένων μαρτύρων στη διενεργούμενη έρευνα για τη Novartis, την άρνησή τους να προσέλθουν για εξέταση από την ειδική επιτροπή και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ερώτηση που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει στους μάρτυρες είναι “ποιοι σας έβαλαν να πείτε τέτοια ψέματα”. Έχει γραφτεί, για παράδειγμα, σε μία από τις 28 καταθέσεις του ενός μάρτυρα, ότι μπήκε μία μαύρη BMW στο parking του Μαξίμου -ενώ το Μαξίμου δεν έχει parking- και βγήκε μία βαλίτσα με πολλά χαρτονομίσματα που δόθηκε στον κ. Σαμαρά. Η ίδια η κ. Τουλουπάκη, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο, έχει αποδείξει ότι αυτό είναι ψέμα», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και κατήγγειλε: «Αυτοί οι μάρτυρες δεν είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αλλά μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα από την προανακριτική επιτροπή που ψήφισε να μην εξεταστούν. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, ψήφισαν να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν και από τον κ. Σοφουλάκη».

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα vradini.gr