Δικαίωση Κυρανάκη για τον εκλογικό νόμο - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Δικαίωση Κυρανάκη για τον εκλογικό νόμο

600 425 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με τον ήδη υπάρχοντα.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε έντονα την πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, με την αντιπολίτευση να θεωρεί δεδομένη την αλλαγή εκλογικού νόμου βάσει διαρροών και να ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό. Παράλληλα και εντός της ΝΔ υπήρχαν αρκετές φωνές που εισηγούνταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας πιο εύκολα και να μην χρειαστούν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις για να προκύψει Κυβέρνηση.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έμεινε “πιστός” στα λόγια του Πρωθυπουργού όλο το προηγούμενο διάστημα και τάχθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ήταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο βουλευτής στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του εντός της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκε κάθετος ως προς το σενάριο αλλαγής εκλογικού νόμου προκαλώντας εντύπωση τόσο σε δημοσιογράφους όσο και προς τους συναδέλφους του στο πάνελ.

Σε ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο βουλευτής απάντησε κατηγορηματικά «όχι» σημειώνοντας ότι «αυτό το έχει πει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός». Ενώ μάλιστα συμπλήρωσε πως «Όποτε (ο πρωθυπουργός) έχει ερωτηθεί, έχει πει ότι αυτά είναι ασόβαρα πράγματα και εμείς λειτουργούμε θεσμικά, σοβαρά, αξιόπιστα».

Δείτε χαρακτηριστικά το απόσπασμα:

 

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα neodimokratis.gr