Η θάλασσα έχει σύνορα και έχουμε καθήκον να τα προστατέψουμε. - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Η θάλασσα έχει σύνορα και έχουμε καθήκον να τα προστατέψουμε.

735 459 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Εμείς είμαστε απέναντι στο δόγμα ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 για το ζήτημα του προσφυγικού και τα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές.

«Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα της χώρας προστατεύονται και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε διακινητές και διάφορους κακοθελητές», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Ανάμεσα στις αποφάσεις που έχουν παρθεί ήδη για το προσφυγικό, είναι η εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης. Είχαν ήδη προϋπολογιστεί 50 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δαπανήθηκαν ποτέ. Με αυτό τον τρόπο θα συνδέονται τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών όπως οι θερμικές κάμερες και τα drones. Το σύστημα αυτό θα βοηθήσει ώστε οι έλεγχοι στα θαλάσσια σύνορα να γίνουν πιο αυστηροί», ανέφερε.

«Παράλληλα, αλλάζει πλήρως η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Καταργείται ο δεύτερος βαθμός εξέτασης προσφυγών και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, θα προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πει σκοπίμως ψέματα στις Αρχές, έχει απορριφθεί η αίτησή τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ενδοχώρα. Η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει και συλλάβει 1000 πρόσωπα και δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους΄», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Επίσης, ήδη ξεκίνησε η μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών και το ίδιο θα γίνει σύντομα για άλλα 250. Έχουμε ανθρώπινο καθήκον αυτά τα παιδιά να τα φροντίσουμε», υποστήριξε.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newsbeast.gr