Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα, κύριε Φίλη, θα έρθουν όταν τελειώσουν οι μέρες της δικής σας κυβέρνησης. - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα, κύριε Φίλη, θα έρθουν όταν τελειώσουν οι μέρες της δικής σας κυβέρνησης.

730 401 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη, και του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ξέσπασε με αφορμή την χθεσινή τοποθέτηση του βουλευτή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Τρίτη, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο, ο κ. Φίλης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι “χωρίς ονομαστική απομείωσή του της τάξης του 15% με 20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του χρέους”.

Παράλληλα, ανέφερε πως “υπάρχουν θέματα όπως η περικοπή συντάξεων. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι δεν επίκεινται νέες περικοπές, έρχονται την 1/1/2019”, ενώ συνέχισε την κριτική του προς τις κυβερνητικές επιλογές, υποστηρίζοντας ότι “με 3,5% πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια είναι σαφές ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα”.

“Επιτέλους, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν, πλέον, την αλήθεια. Ότι τα πανηγύρια του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία, καθώς τον Αύγουστο τελειώνει η χρηματοδότηση, αλλά όχι τα μέτρα. Αλήθεια, όμως: Τώρα ανακάλυψαν τι περιλαμβάνει το τέταρτο Μνημόνιο όσοι σήκωσαν το χέρι και το ψήφισαν;” σχολίασε ο κ. Κυρανάκης, με την απάντηση από τον κ. Φίλη να έρχεται λίγη ώρα αργότερα από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι λογικό, η ΝΔ, η παράταξη που δεν μπορεί να διανοηθεί άλλο μέλλον για τη χώρα πέρα από αυτό των μνημονίων, της λιτότητας, και των κοινωνικών ανισοτήτων να μη μπορεί να παρακολουθήσει και να συμβάλει στον αναγκαίο διάλογο για την έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα με την κοινωνία όρθια και με σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτός ο διάλογος, όμως, το θέλει δεν το θέλει η ΝΔ, είναι οξυγόνο για την κοινωνία και στοιχείο της δημοκρατικής ταυτότητας της Αριστεράς. Και θα γίνει”, τόνισε ο κ. Φίλης.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα inboxnews.gr