Κυρανάκης για Ερντογάν: Για να εκνευρίζεται, κάτι κάνουμε σωστά ως χώρα - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κυρανάκης για Ερντογάν: Για να εκνευρίζεται, κάτι κάνουμε σωστά ως χώρα

800 600 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Για να εκνευρίζεται ο Ερντογάν, κάτι κάνουμε σωστά ως χώρα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Μία Ελλάδα που είναι ισχυρή στρατιωτικά εμπνέει περισσότερο σεβασμό. Μία Ελλάδα που θα εξαρτά την ασφάλειά της από προθέσεις άλλων χωρών είναι μία ανίσχυρη χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του στο Kontra ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσουν πολιτική κατευνασμού, καθώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ανέφερε πως «όλα αυτά τα χρόνια, οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν τη δυνατότητα να εξοπλιστούν. Τώρα, η Αεροπορία έχει υπεροχή. Όταν ακυρώνεται το πρόγραμμα F-35 για την Τουρκία, είναι μία καλή εξέλιξη».

Κυρανάκης: «Ας σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα γεωπολιτικά ποιο είναι το συμφέρον της χώρας»

Σχολιάζοντας, δε, τις αιτιάσεις πως, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η ελληνική πλευρά δεν πήρε ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κυρανάκης εκτίμησε πως «το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή θέλουν να έχουν κάποιες βάσεις. Θα θέλαμε να είναι αυτές οι βάσεις στην Τουρκία ή στην Ελλάδα; Ας σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα γεωπολιτικά ποιο είναι το συμφέρον της χώρας. Όλες οι κινήσεις, όταν συμβαίνουν από την Ελλάδα, δείχνουν πως η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της, όπως και ο Ερντογάν. Κάπως πρέπει να απαντήσει ο κ. Ερντογάν, καθώς πιέζεται εκλογικά. Έχουν βγει διάφορες φήμες και δημοσιεύματα που δείχνουν πόσο αγχωμένος είναι για μία εκλογική ήττα. Θεωρεί πως η απάντηση στην Ελλάδα που αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται είναι οι προκλήσεις. Άρα, εμείς κάνουμε κάτι καλά».

 

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr