Κυρανάκης: Ο Κουρουμπλής είναι επικίνδυνος, στέλνει τον κόσμο να κάνει μπάνιο στο πετρέλαιο - Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Κυρανάκης 247

Κυρανάκης: Ο Κουρουμπλής είναι επικίνδυνος, στέλνει τον κόσμο να κάνει μπάνιο στο πετρέλαιο

1316 876 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Πολιτικές ευθύνες στον Π. Κουρουμπλή για την εξάπλωση της ρύπανσης στο Σαρωνικό απέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

“Το θέμα είναι γιατί βυθίστηκε το πλοίο, από ποιόν κρίθηκε αξιόπλοο”, είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο εκπρόσωπος Τύπου τη ΝΔ Κώστας Κυρανάκης.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, λέγοντας ότι έχει την πολιτική ευθύνη. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει για θέση της ΝΔ υπέρ των μονοπύθμενων πλοίων.

“Το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό θα είναι το θέμα των επόμενων χρόνων. Από ποιον κρίθηκε αξιόπλοο αυτό το πλοίο; Κινητοποιήθηκε στην ώρα του ο κρατικός μηχανισμός για να γίνει η διαδικασία του containment και να αποφευχθεί η ζημιά; Η μεγάλη αυτή καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και αυτό το λένε οι ειδικοί, όχι τα κόμματα”, είπε ο κ. Κυρανάκης.

“Η κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη όταν λέει στον κόσμο “Πηγαίνετε κανονικά να κάνετε μπάνιο στη θάλασσα”, ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες εάν κάποιος πάει να κάνει μπάνιο μέσα στο πετρέλαιο”, πρόσθεσε, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή.

“Εγώ πιστεύω στην αξία της υπευθυνότητας στην πολιτική. Μπορεί ο κ. Κουρουμπλής προσωπικά να θεωρεί ότι δε φταίει ο ίδιος. Πολιτικά όμως σε αυτή τη χώρα κάποιος πρέπει να παίρνει την ευθύνη. Σε όλα τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραιτηθεί ούτε μια φορά ένας υπουργός”, είπε επίσης ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

“Βλέπουμε μια μεγάλη στροφή από τον Αλέξη Τσίπρα προς φιλελεύθερες πολιτικές. Μιλάει συνεχώς για επενδύσεις, για μεταρρυθμίσεις, για ιδιωτικοποιήσεις. Όλα τα κόμματα συμφωνούν πια ότι αυτά πρέπει να γίνουν στη χώρα. Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους πολίτες είναι ποιος μπορεί να τα κάνει αυτά καλύτερα. Ποιος μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και ποιος μπορεί να φέρει από το εξωτερικό τις απαραίτητες επενδύσεις”, σημείωσε ο κ. Κυρανάκης, διεκδικώντας για λογαριασμό της ΝΔ την ατζέντα των επενδύσεων.

“Επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε η επένδυση της COSCO, που πολεμήθηκε πάρα πολύ από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, με μια μεγάλη καθυστερημένη στροφή, έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας να την καρπωθεί ως δική του. Πριν τις εκλογές έλεγε στους επενδυτές να μη φέρουν τα χρήματα τους γιατί θα τα χάσουν, τους αποκαλούσε εκβιαστές και τους έδιωχνε από τη χώρα”, σχολίασε ειδικότερα.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Eldorado Gold. “Λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είδαμε τι έγινε στις Σκουριές, είδαμε τι έγινε με το Ελληνικό, ήρθαν μετά οι δηλώσεις Σπίρτζη για τη Fraport και οι εξελίξεις στην Κασσιόπη για τη μεγάλη επένδυση των 100 εκατομμυρίων. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι στην κυβέρνηση μπορεί να θέλουν, αλλά δεν μπορούν”, είπε και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους προσπαθεί να σταματήσει την επένδυση στις Σκουριές. Στον Καφηρέα υπάρχουν δικαιολογίες όπως η προστασία του μπούφου, στο Ελληνικό υπάρχει αναμονή για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Συνεχώς προβάλλουν δικαιολογίες και υπάρχει μια γενικευμένη ανικανότητα, με συνέπεια να μην προχωρούν οι επενδύσεις και να μην δημιουργούνται δουλειές.”

Για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε ότι θα μιλήσει για το σχέδιό του την επόμενη 10ετία. «Πρέπει οι νέοι να ξέρουν που τους πάει. Χρειάζονται δουλειές, όχι με 360 ευρώ. Αυτό είναι το χρέος και του στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το όραμα του για την Ελλάδα της επόμενης 10ετίας. Θέλει να σπάσει αυτό τον κύκλο μιζέριας. Έχει χρέος να εξηγήσει στους νέους ανθρώπους πού θέλει να πάει τη χώρα, για να μπορέσουν να πάνε μαζί του, να νιώσουν ότι οι προσωπικοί τους στόχοι που θα μπορούν να υλοποιηθούν εδώ στην Ελλάδα, θα είναι και προσωπικοί στόχοι του ίδιου”, είπε.

“Το Σάββατο στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα. Πως θα δημιουργηθούν καλές δουλειές – όχι των 360 ευρώ; Πως θα προστατευτούν οι αδύναμοι αν δεν υπάρξει μεγάλος ιδιωτικός τομέας που θα μπορεί να συντηρεί με τις εισφορές και τους φόρους του ένα κοινωνικό δίχτυ; Πως θα δημιουργήσουμε ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους και να είναι εκείνοι οι καλύτεροι πρέσβεις της χώρας στο εξωτερικό;”, τόνισε.

“Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς, είναι να δείξουμε και εδώ στη ΔΕΘ γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να περιμένουν κάτι διαφορετικό από την επόμενη κυβέρνηση. Σε τι θα μπορέσουν να βρουν ελπίδα, γιατί θα αποκτήσουν ξανά δικαίωμα στην αισιοδοξία, τι θα πάει καλύτερα στην καθημερινότητα τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ θα εξηγήσει ακριβώς αυτό και θα περιγράψει το όραμά του”, είπε ο κ. Κυρανάκης, σημειώνοντας: “Πέρσι το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε από τη ΔΕΘ ότι το 2016 θα είχε κλείσει με ανάπτυξη. Τελικά η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που έκλεισε τη χρονιά με ύφεση, ενώ το 2014 ήταν η χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, κλείνοντας τη χρονιά με ένα οικονομικό θαύμα.”

“Θέλουμε το κράτος να μην μπαίνει εμπόδιο στον ιδιωτικό τομέα. Θέλουμε να μειωθούν οι φόροι και η γραφειοκρατία. Θέλουμε να μειωθούν οι εισφορές, ώστε να μπορεί μια επιχείρηση με τον ίδιο προϋπολογισμό να προσλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι τώρα, δίνοντας δουλειά σε νέους ανθρώπους”, είπε επίσης ο κ. Κυρανάκης. “Σε συνδυασμό φορολογίας και εισφορών, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις όχι μόνο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Το 2016 η Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του οργανισμού που αύξησε φόρους και εισφορές”, πρόσθεσε.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα news247.gr