Κυρανάκης σε Γιαννούλη: Έχετε εμμονή απέναντι στην Εκκλησία

2551 1807 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Για “έμμονή” και “μένος” του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Εκκλησία έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Απαντώντας στην επίμονη κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη πως η κυβέρνηση δεν επιβάλλει πιο αυστηρά μέτρα στις Εκκλησίες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι: “Έχετε μένος απέναντι στην Εκκλησία. Κάθε φορά που ανακοινώνουμε μέτρα το πρώτο σχόλιο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην Εκκλησία. Είμαι σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεννοήθηκε με την ηγεσία της Εκκλησίας. Όταν παίρνεις ένα μέτρο συζητάς με τον εκάστοτε εκπρόσωπο. Το ίδιο κάνουμε για την εστίαση, το ίδιο για τα νοσοκομεία, το ίδιο για κάθε κλάδο. Δεν παίρνουμε αποφάσεις στο πόδι”.

“Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για νέες γυναίκες που είναι σε ηλικία εγκυμoσύνης”

Όπως τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση όσον αφορά τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες και ειδικά για γυναίκες που είναι σε ηλικία εγκυμοσύνης. “Η μεγάλη εικόνα είναι πως πάνω από 72% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί. Στις ΜΕΘ βλέπουμε πως εννιά στους δέκα είναι ανεμβολιαστοι – και δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους- γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά το εμβόλιο πραγματικά δουλεύει. Χαίρομαι που συμφωνεί η αντιπολίτευση επ’ αυτού. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση ποιοι είναι ανεμβολίαστοι. Ακούω γυναίκες που είναι σε εγκυμοσύνη και ανησυχούν. Χρειάζεται περαιτέρω ενημέρωση; Προφανώς!”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: “Πέρσι τέτοιες μέρες ο δείκτης θετικότητας ήταν μεγαλύτερος, ήταν στο 9% και τα τεστ ήταν στο 1/10 από αυτά που γίνονται σήμερα. Ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 2% αλλά αυτό το νούμερο θα αυξηθεί. Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής που μπορεί να βρεθούν στο δίλημμα να φροντίσουν έναν εμβολιασμένο η έναν ανεμβολίαστο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανεμβολίαστους . Είναι θέμα προστασίας. Οι εμβολισμένοι νοσούν αλλά όχι σοβαρά”.