Πρόταση Κυρανάκη για ηλεκτρονική ψηφοφορία στις φοιτητικές συνελεύσεις - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Πρόταση Κυρανάκη για ηλεκτρονική ψηφοφορία στις φοιτητικές συνελεύσεις

780 438 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις γενικές συνελεύσεις των πανεπιστημιακών σχολών ζητεί Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλευτή της ΝΔ, «φοιτητές άλλων σχολών ή και άνθρωποι που δεν φοιτούν καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνουν παράνομα μέρος στις ψηφοφορίες, με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του πανεπιστημίου».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης κάνει επίσης λόγο για συχνά φαινόμενα βίας, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει αρκετοί φοιτητές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες, δεν το κάνουν γιατί φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητά τους.

«Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων στα πανεπιστήμια βλέπουμε συχνά προσπάθειες να ληφθούν αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους» αναφέρει ο βουλευτής.

«Αποτελεί κοινό στόχο η θωράκιση του αδιάβλητου των διαδικασιών και η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κυρανάκης και καλεί την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.

Ζητεί, επίσης να ενημερωθεί πώς θα διασφαλίζεται ότι οι πρυτανικές Αρχές θα εφαρμόσουν το μέτρο στην περίπτωση που τελικά καθιερωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα cnn.gr