3η στον κόσμο η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Μαθητικής Ρομποτικής 🇬🇷 - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

3η στον κόσμο η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Μαθητικής Ρομποτικής 🇬🇷

526 676 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Τι να πρωτοπείς γι αυτά τα παιδιά; Είχα την τεράστια τιμή να είμαι μαζί τους στη Γενεύη και να ζήσω από κοντά την εμπειρία του First Global Challenge στο οποίο συμμετείχαν 191 χώρες.

Η εθνική μας ομάδα που αποτελείται από μαθητές σχολείων όλης της Ελλάδας, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο 🥉 για το project καινοτομίας στην εξοικονόμηση ενέργειας που παρουσίασε σε μια πολύ υψηλού επιπέδου κριτική επιτροπή με παγκοσμίου βεληνεκούς επιστήμονες.

Σκεφτείτε ότι η XPrize Foundation, ο φορέας που αξιολόγησε και πιστοποίησε τη διάκριση της Ελληνικής ομάδας συνεργάζεται με τον Elon Musk, προσφέροντας 100 εκατομμύρια δολάρια σε καινοτόμες ιδέες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης παγκοσμίως.

Σκεφτείτε ότι παρόντες στο διαγωνισμό είναι εκπρόσωποι των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου Yale, MIT και άλλων, παρατηρώντας νέα ταλέντα και προσφέροντας υποτροφίες.

Τα παιδιά της FIRST Global Challenge Team Greece είναι το μέλλον της Ελλάδας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουν εδώ και να μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά αξίζουν!

Πολλά μπράβο και στην Eduact που εδώ και χρόνια στηρίζει και επενδύει σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και στους γονείς των παιδιών για τον αθόρυβο αγώνα που κάνουν!