Κωνσταντίνος Κυρανάκης Φωτογραφία 6

Πως νιώθουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παιδιά;

1600 960 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Πολλοί νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι μου, είχαν πιστέψει στον Αλέξη Τσίπρα. Είχαν πιστέψει ότι επιτέλους υπάρχει ένας πολιτικός που μπορεί να εκφράσει τη νέα γενιά, να εκφράσει το θυμό, τα συναισθήματα, να καταλάβει τις ανάγκες κάθε νέου.

Μετά από 120 εβδομάδες στην εξουσία, αυτή η εβδομάδα ήταν που ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κανένα όριο στο πόσο θα κοροϊδέψει αυτούς που τον πίστεψαν.

Έχει απογοητεύσει όσο κανείς τη νέα γενιά. Υποσχέθηκε κατάργηση πανελληνίων σε 3 χρόνια, χωρίς να πει πώς θα μπαίνουν οι μαθητές στο πανεπιστήμιο.

Είπε ότι δεν έγιναν ποτέ ούτε θα γίνουν αυξήσεις στις εισφορές, την ίδια ώρα που φέρνει προς ψήφιση μια νέα, μεγάλη και εξοντωτική αύξηση στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Κορόιδεψε χιλιάδες νέους συμβασιούχους με αντισυνταγματικές ανανεώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα χάος που τώρα οδηγεί όλους αυτούς τους ανθρώπους στην ανεργία.

Τους λέει ξανά ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουν τα δεδουλευμένα” όπως δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει μνημόνιο, δεν υπήρχε περίπτωση να φέρει capital controls, δεν υπήρχε περίπτωση να φέρει “ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα” για να κλείσει την αξιολόγηση.

Η λίστα είναι μεγάλη, όμως μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση. Αναρωτιέμαι πώς νιώθουν οι βουλευτές του που έχουν παιδιά. Νιώθουν καλά που την επόμενη Πέμπτη θα ψηφίσουν για την ταφόπλακα οποιασδήποτε ελπίδας μπορεί να είχαν για να μείνουν στην Ελλάδα;