Η κυβέρνηση της ΝΔ θα στηρίξει τις νέες μητέρες - Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα στηρίξει τις νέες μητέρες

1090 590 Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Την ανάγκη για μια ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση της ΝΔ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της προτάσσει μιλώντας στο Reader.gr ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει βασίσει όλο της τη στρατηγική σε fake news, ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και για να σταλεί ένα μήνυμα στους επενδυτές, κληθείς να σχολιάσει τις «νάρκες» που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, υπογραμμίζει ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα στηρίξει την οικογένεια και τις νέες μητέρες, ενώ αναφέρει ότι μπήκε στην πολιτική «για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ».

Η Τουρκία παραβιάζει κατά σύστημα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Θεωρείτε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί ήταν οι δέοντες τις τελευταίες μέρες;

Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έτσι όπως έγινε, ήταν μια υπερβολή στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής διαχείρισης. Δεν χρειαζόταν να βγει ο κ. Τσίπρας να πει στους πολίτες να μην ανησυχούν, γιατί αυτή η κίνηση είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για κομματική αντιπαράθεση. Όποιος παίζει και όποιος για λόγους προσωπικής προβολής προσπαθεί να αντιπαρατεθεί κομματικά γι’ αυτά τα ζητήματα, κάνει λάθος. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον εχθρό. Βασική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το αξιόμαχο και η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και η ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών που τόσο πολύ πολέμησαν και λοιδώρησαν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στο παρελθόν.

Βλέπουμε ότι η ΝΔ είναι κοντά στην αυτοδυναμία, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Θεωρείτε ότι είναι ένας στόχος εφικτός; Ή θα χρειαστείτε και «κυβερνητικό συμπλήρωμα»;

Ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες. Προφανώς η ισχυρή εντολή, σημαίνει αυτοδυναμία και πιστεύω ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε, θα επιδιώξουμε συγκλίσεις. Έχουμε ένα νέο γύρο συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και ζητήματα που αφορούν τον εκλογικό νόμο. Για παράδειγμα, για να αλλάξει ο νόμος και να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό από το μόνιμο τόπο διαμονής τους, χρειάζονται 200 ψήφοι με βάση το Σύνταγμα. Θα αναζητήσουμε, λοιπόν, διευρυμένες συγκλίσεις και πλειοψηφίες και το ίδιο θα κάνουμε και για μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια.

Η κυβέρνηση σάς εγκαλεί ότι το οικονομικό σας πρόγραμμα είτε δεν βγαίνει, είτε προϋποθέτει ένα «κρυφό πρόγραμμα» για να βγει, με απολύσεις, επταήμερο εργασίας» κ.ο.κ. Τι ισχύει συνεπώς;

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει οικοδομήσει ολόκληρη τη στρατηγική του πάνω στη διασπορά ψεμάτων και fake news. Το πρόβλημα, όμως, για εκείνους και το ευτύχημα για τη χώρα είναι ότι έχουν μεσολαβήσει οι Ευρωεκλογές. Οι Έλληνες έχουν καταδικάσει αυτές τις πρακτικές στην κάλπη οδηγώντας τη χώρα σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, όμως, ότι δεν έλαβε το μήνυμα. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του στη διαστρέβλωση και την παραποίηση της πραγματικότητας. Το θετικό είναι ότι οι πολίτες δεν τον ακούν πια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους συστρατεύονται με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί συμφωνούν με το πρόγραμμά μας και θέλουν η χώρα να γυρίσει σελίδα. Ζητούν χαμηλότερους φόρους και εισφορές, περισσότερη ασφάλεια και ένα σύγχρονο κράτος που θα κάνει την καθημερινότητά τους ευκολότερη.

Σας ανησυχεί το ότι η κυβέρνηση δείχνει να σας αφήνει «νάρκες» όπως αποχωρεί, από τα δημοσιονομικά ως τη ΔΕΗ; Θα μπορέσετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας υπό αυτές τις συνθήκες;

Μέσα σε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση μετέτρεψε τη ΔΕΗ από βασικό αναπτυξιακό πυλώνα σε μια ουσιαστικά χρεοκοπημένη εταιρεία. Η χρηματιστηριακή αξία της το 2014 ήταν 2,8 δις ευρώ, και σήμερα είναι μόλις 0,3 δις ευρώ. Το λειτουργικό της περιθώριο μειώθηκε κατά 64% και έχει χάσει το 40% του κύκλου εργασιών της, δηλαδή 2 δις ευρώ, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Οι δημοσίοι φορείς είναι σε τραγική κατάσταση. Από την Υγεία και τις μεταφορές, μέχρι τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Νοσοκομεία, αστικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ενέργεια, ταχυδρομεία, όλα ταλαιπωρούν τους πολίτες και παράγουν ελλείμματα. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με ισχυρή εντολή που δίνει μεγαλύτερη σιγουριά στους επενδυτές. Θα επιδιώξουμε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα εφαρμόσουμε άμεσα τη μείωση της φορολογίας και τη δραστική απλοποίηση του διοικητικού περιβάλλοντος. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει γρήγορα ένας φιλικός προορισμός για επενδύσεις, και θα γίνει.

Θα καταφέρει η ΝΔ να αναχαιτίσει τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα αυτής στο πολιτικό φάσμα και ειδικά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου; Γιατί, το πόσα κόμματα θα είναι εντός Βουλής, είναι μείζον για την αυτοδυναμία…

Θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία μας η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση να μείνουν εκτός Βουλής. Για τη Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται να το εξηγήσω περαιτέρω. Πρόκειται για ένα μόρφωμα το οποίο προσβάλλει τη δημοκρατική συνείδηση όλων των Ελλήνων. Σε ό,τι αφορά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου, ας δούμε τη διαδρομή του καθενός και να σκεφτούμε αν αυτές οι διαδρομές αξίζει να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Δικός μας σκοπός, όμως, δεν είναι να στοχεύσουμε κάποιο κόμμα συγκεκριμένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ένα πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους συμπολίτες μας. Είναι ένα κάλεσμα πατριωτικό, ενωτικό και αισιόδοξο. Είναι ανάγκη να τελειώνει επιτέλους αυτή η περίοδος της τοξικότητας. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά, ενώνοντας τους Έλληνες και όχι διχάζοντάς τους.

Τι σκοπεύετε να κάνετε για να στηρίξετε τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας;

Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας και έχουμε δεσμευτεί ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Επίσης, όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Παράλληλα, σκοπεύουμε να θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα οι νέες μητέρες να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες. Και βέβαια, θα αντιμετωπίσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, δίνοντας 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Πατρίδα μας. Έτσι θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, έτσι θα τα ενθαρρύνουμε να κάνουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν οικογένεια.

Είστε υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Εκτός από το ότι είστε ένα νέο πρόσωπο, γιατί θα πρέπει να βάλει ένας ψηφοφόρος και έναν σταυρό σ’ εσάς;

Μπαίνω στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι τη χώρα σου δεν μπορείς να την αλλάξεις από τον καναπέ. Ανήκω σε μια γενιά που έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική. Η απογοήτευση και η κριτική από μόνη της, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να αλλάξει η Ελλάδα. Αποφάσισα να μπω λοιπόν σε αυτή τη μάχη, για να δουλέψω σκληρά γι’ αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ, και για να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση.

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα reader.gr