βιογραφικό

Είναι σημαντικό πριν μπεις στην πολιτική να έχεις κολλήσει ένσημα. Μέσα από τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και την πορεία μου στην Ευρώπη έμαθα πολλά. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι αυτό που μου δίδαξε ο παππούς μου, Σταύρος Κυρανάκης. Να μην τα παρατάς ποτέ.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Γεννήθηκα το 1987

Οι ρίζες μου είναι από το Βόλο και ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειάς μου είναι από την Κρήτη. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Αθήνα, αλλά έχω ζήσει και κάποια χρόνια στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Βέλγιο.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Βόλος

Η οικογένειά μου και η επιχείρηση του παππού μου

Η οικογένειά μου δεν έχει κάποια σχέση με την πολιτική. Ο παππούς μου, Σταύρος Κυρανάκης είχε ανοίξει επιχείρηση με είδη ένδυσης στο Βόλο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα καθημερινά προβλήματα μιας μικρής επιχείρησης. Από εκείνον έμαθα ότι στη ζωή πρέπει να παίρνεις ρίσκα. Αν χάνεις, μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος. Αν κερδίζεις, δυναμώνεις και συνεχίζεις. Η μητέρα μου, που με μεγάλωσε μόνη της, έχει δουλέψει πολλά χρόνια ως στέλεχος επιχειρήσεων και ήταν από τους πρώτους Έλληνες που εργάστηκαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Στα 17, εκπροσώπησα το σχολείο μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νέων

Ήταν η χρονιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μαδρίτη. Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το σχολείο μου ως κεντρικός εισηγητής στο ευρωκοινοβούλιο νέων και να μιλήσω για το πώς πρέπει η κοινωνία μας να αντιδρά και να αποτρέπει αυτά τα φαινόμενα. Ένα θέμα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα προηγούμενα χρόνια, ως μαθητής της Ελληνικής Παιδείας στην Πεύκη και το Μαρούσι, εκλέχθηκα πρόεδρος του 15μελούς. Η πλειοψηφία των αιτημάτων μας είχαν να κάνουν με τα τέρματα και τις μπασκέτες!

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Νομική Αθήνας

Το 2005 πέρασα στη Νομική Αθήνας

Η Νομική είναι μια σχολή που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης και σου δίνει πολλές επιλογές για το μέλλον. Από το πρώτο έτος όμως κατάλαβα ότι τα προβλήματα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολλά. Καταλήψεις, καταστροφές, αδιαφορία. Έγινα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής και δραστηριοποιήθηκα πολιτικά. Μετά από 3 χαμένες εξεταστικές λόγω καταλήψεων και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, πήρα το πτυχίο μου. Αμέσως μετά ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας στη Στρατηγική Επικοινωνία.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Δουλειά 19

Δουλεύω από τα 19 μου χρόνια

Η πρώτη μου δουλειά, παράλληλα με τις σπουδές μου, ήταν σε κατάστημα ρούχων στην Αθήνα. Το 2008 ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της επικοινωνίας και του διαδικτύου ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Μαζί με φίλους, ασχοληθήκαμε με την κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών, αργότερα συνεργάστηκα με ένα digital agency στο δημιουργικό κομμάτι. Συμμετείχα επίσης στα πρώτα βήματα startup εταιριών δημιουργώντας οπτική ταυτότητα και παρουσιάσεις ώστε να διεκδικήσουν πιο αποτελεσματικά χρηματοδότηση από πιθανούς επενδυτές.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Στρατηγική Επικοινωνία

Εργάζομαι συνολικά στο χώρο της επικοινωνίας πάνω από 9 χρόνια

Το πιο πιεστικό, αλλά και το πιο δημιουργικό project που έχω κάνει είναι η προεκλογική ιστοσελίδα του Jean-Claude Juncker στην καμπάνια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014.

Έχοντας δουλέψει με “μπλοκάκι”, είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα της κρίσης. Η απίστευτη γραφειοκρατία, τα απαρχαιωμένα συστήματα τιμολόγησης, οι εξαντλητικοί φόροι και οι εισφορές δεν σε αφήνουν να γίνεις όσο δημιουργικός θα μπορούσες χωρίς όλα αυτά.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Πρόεδρος YEPP

Το 2013 εκλέχθηκα πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ

Η Νεολαία του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση νέων στην Ευρώπη με πάνω από 1.000.000 μέλη, από 60 οργανώσεις και 40 χώρες. Η πρώτη μου παρουσία ήταν το 2010, ως γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ. Από τότε, μαζί με την ομάδα των διεθνών σχέσεων, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να αλλάξουμε τα στερεότυπα που η κρίση είχε δημιουργήσει για τους Έλληνες.

Το 2013, μετά από πολλούς μήνες καμπάνιας, και με την στήριξη συμμάχων από τον Ευρωπαϊκό νότο, την Σκανδιναβία και πολλές άλλες μικρές χώρες, κατάφερα να κερδίσω την αντίπαλό μου στις εκλογές, η οποία είχε την υποστήριξη της Νεολαίας της CDU (Γερμανία).

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Πρόεδρος YEPP

Το 2015 εκλέχθηκα για δεύτερη φορά πρόεδρος και ολοκλήρωσα μια 7ετή πορεία στην Ευρώπη, τον Απρίλιο του 2017. Στη διάρκεια της θητείας μου, οι προτάσεις μας για την ανεργία των νέων, την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και την κατάργηση του roaming, υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης ευρωεκλογές 2014

Ευρωεκλογές 2014

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014, ως το νεότερο μέλος του σε ηλικία 26 ετών. Χωρίς πολιτικό γραφείο, χωρίς καμία προετοιμασία, μαζί με καλούς φίλους γυρίσαμε όλη την Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων στους 35.000 συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν στην πρώτη μου παρουσία στην πολιτική.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης μέλος International Republican Institute

Μέλος του International Republican Institute & ιδρυτής του Transatlantic Youth Summit

Το Νοέμβριο του 2014, μαζί με νέους βουλευτές από ευρωπαϊκές χώρες ιδρύσαμε το Transatlantic Youth Summit, ένα ετήσιο φόρουμ για 50 νέους πολιτικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε. Κύρια θέματα του TYS είναι το μέλλον της διατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ), η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, και η οικονομική συνεργασία Αμερικής και Ευρώπης.

Συμμετέχω επίσης ως campaign trainer στο International Republican Institute από το 2012 μέχρι σήμερα. Το IRI ιδρύθηκε το 1983 και έχει σκοπό την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών σε πρώην κομμουνιστικές χώρες και τη διάδοση δημοκρατικών ιδεών σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης μέλος Braingain

BrainGain, μια πρωτοβουλία για να επιστρέψει η γενιά του brain drain

Μαζί με φίλους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ιδρύσαμε το 2016 την πρωτοβουλία brain gain. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα. Μέσα σε ένα χρόνο, η πρωτοβουλία έχει μπει στο δημόσιο διάλογο, έχει δημοσιεύσει 4 έρευνες και έχει συλλέξει 30.000 υπογραφές για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη μάχη #metonKyriako

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από τις πιο έντονες περιόδους στη ζωή μου. Ξεκινήσαμε λίγοι, γίναμε περισσότεροι και τελικά καταφέραμε κάτι που η κοινή γνώμη θεωρούσε ακατόρθωτο. Είμαι ευγνώμων στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου εμπιστεύτηκε την οργάνωση της στρατηγικής στο διαδίκτυο, όπως και στον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο και την Κύρα Κάπη με τους οποίους μοιράστηκα αυτήν την ευθύνη.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης forbes

Forbes 30 under 30

Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes με επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.

Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση του αναπληρωτή εκπρόσωπου.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης hobby

Στον ελεύθερό μου χρόνο

Έχω 2 μεγάλες αγάπες. Τη μπάλα και τη μουσική. Έγινα ΑΕΚ όταν είδα το Ντέμη να ανεβαίνει στα κάγκελα της σκεπαστής. Είμαι οπαδός της Barcelona γιατί είναι πολλά παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Παλιότερα που είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κάναμε – μαζί με έναν καλό φίλο – μια μουσική εκπομπή σε ένα web radio, από την οποία έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις.

Τον Ιούλιο του 2019 εκλέχθηκα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Περισσότεροι από 42.000 πολίτες στα Νότια της Β’ Αθηνών μου έδωσαν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται για να μην απογοητεύσω ποτέ όσους με εμπιστεύτηκαν.

 

konstantinos-kyranakis-nea-dimokratia